lördag 11 augusti 2007

Easyslize


2 Personer
tid:40min
(ingrid)ienser HaHa!
250 grader tio minuter

Deg
_______________________________
1/2 paket jäst
2dl vatten fingervarmt
5dl mjöl
1msk olja
liten skvätt salt
en tår mjölk

Fyllning
_________________________________
delfin
lök(massor)
vitlök
italiensk dressings mix
krossade tomater
champinjoner
ketchup
_________________________________
Blanda ihop vatten 38grader med jäst,häll i olja och blanda därefter i resten.när degen känns fin och inte lika slemmig lägg den under en duk för jäsning. jäsningen tar en halvtimme och då kan man passa på att blanda ihopvitlök,tomat,ketchup och dressing mix,kyssa sin älskade eller bara stirra på degen om man tycker det är kul.

När degen ser klar ut så kan man välja att kavla ut den och ha det i ugnen ett tag(vet inte varför man gör detta, kanske för att man vill förvarna degen vad komma skall?)men sen är det bara att börja kavla och slänga på ingredienserna.gräddningen tar bara tio min på 250 grader.
_________________________________
Kommentar:det är alltid bra att ha ett lätt recept på pizza som inte smakar som skräp. Eftersom man inte behöver så mycket för att göra den så tycker jag nog att det är värt det, okej att det inte blir lika bra som på pizzerian men det har vi ojjat oss åt i snart 50år.

2 kommentarer:

MATKÄRLEK sa...

varför i sjuttsingen (kan man säga så) ska du ha mjölk i pizzadegen? alla gamla pizzabagare från typ kristus tid skulle vända sig i sina gravar!!! annars tyckte mamma att du var söt på bilden.

MATKÄRLEK sa...

mjölk är okej, bara man har lite grann.
pizza är gott vilket fall som helst.
/S