fredag 10 augusti 2007

Husmanskost: Bönbiffar med potatis, brunsås och lingonsylt

2 personer
Tid: Ca 20 min

Ingredienser
10 potatisar
Biffar:
1 burk kidneybönor
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
Olja
Salt
Peppar
Brunsås:
2 dl sojamjölk
1 tsk maizena
Soya
½ tärning grönsaksbuljong
Peppar

Lingonsylt
Citronpeppar
____________________________

Tärna potatisen för att det ska gå snabbare att koka den. Koka den! Hacka löken. Mosa ihop kidneybönor med ungefär hälften av potatisen. Blanda ner pressad vitlök, lök, salt, peppar och lite olja. Forma till biffar och stek i några minuter på varje sida. Blanda ihop såsingredienserna kallt och koka upp tills det tjocknar. Servera med potatisen, lingonsylt och brunsås. Strö gärna lite citronpeppar över det hela. Voíla!
______________________________

Kommentar: Går jättebra att byta ut kidneybönorna mot exempelvis kikärtor eller borlottibönor. Om man vill vara lite mer avancerad kan man använda marinerat sojakött.


Inga kommentarer: