onsdag 8 augusti 2007

Thaiinspirerad pastarätt


3 personer
Tid: 15 min
Ingredienser
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
Några färska champinjoner
Frysta grönsaker
1 liten burk kokosmjölk
1 tsk röd currypasta
Spiskummin
Salt
1 halv buljongtärning
Soya
Lagom mycket fullkornspasta
______________________________
Koka upp vatten i en kastrull och lägg i pastan. Hacka lök och vitlök och fräs tills löken har blivit lite genomskinlig. Hacka svampen och släng i det i stekis. Häll i lite frysta grönsaker. Stek tills grönsakerna är trevliga. Blanda i curryn och buljongtärningen samtidigt som kokosmjölken. Låt puttra en stund så att smaken kommer fram. Servera med pastan och några tomatskivor samt soya efter behag.
______________________________
Kommentar: Enkelt att anpassa efter vad man har i kylen. Frysta grönsaker är verkligen det äckligaste (fast samtidigt goda) alternativet. Mycket bättre är exempelvis aubergine, svamp, pak choy (min favoritgrönsak!), morötter. Enkelt sagt vad som helst som är färskt istället för billiga frysta. Gillar man inte kokosmjölk kan man lätt köra utan. Och glöm inte färsk ingefära om ni har. Naturens godis.

Inga kommentarer: