fredag 7 september 2007

Världens bästa crêpes (och en trevlig sallad)



3 personer
Tid: 1 ½ timme om man räknar in svälltiden för plättsmeten
______________________________________

Ingredienser:

Plättsmet
6 dl sojamjölk
4 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 snutt salt
½ dl margarin
1 tsk bakpulver

Fyllningen
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
Svampinjoner
Broccoli
Soltorkade tomater
Oliver

Stuvning
2 dl sojamjölk
2 msk mjöl
Salt
Peppar

Sallad
Salladsblad
Gurka
Avokado
1 skvätt vinäger
1 snutt grönsakskrydda
__________________________________

Blanda ihop plättsmeten och ställ in den i kylen och låt svälla en stund.
Stek plättarna i lite olja. Det blir ingefär nio stycken. Var noga med att göra dem så tunna som möjligt så att de blir frasiga. Hacka under tiden vitlök, lök, svamp och broccoli i små bitar och stek tills vattnet som hoppar ut har dunstat. Rör ihop ingredienserna till stuvningen. Smaka av så att det blir lagom mycket salt och peppar (men gör den ganska salt eftersom den snart ska blandas med den helt okryddade röran. Koka upp så att stuvningen tjocknar. Kasta i röran. Hacka soltorkade tomater och oliver. Kasta i det också och addera gärna en gnutta av oljan som tomaterna låg i. Klunsa ut en sträng av röra som en diameter på varje plätta. Nu kan vi kalla dem crêpes! Vik ihop crêpesen och vänd dem upp och ner så att de inte öppnar sig. In i ungen bara! Ca 10 minuter.

Gör salladen! Servera!
___________________________________

Kommentar: Läskigt gott. Sjukt stört gott. Möjligen det godaste recept jag någonsin har kommit på. Mycket möjligt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Men ugnsvärme då?