? personer
Tid: en timme
200 grader 10min.
_____________________________
Ingredienser:
5 dl havre
1 liter vatten
2 paket jäst
100 g smör eller 1 dl olja
3/4 dl socker
2 tsk salt
2 dl vetekli
13 till 15 dl vetemjöl
_____________________________
Blanda det fingervarma vattnet med jästen och blanda i mjölet tills smeten ser ut som en proper deg. Låt jäsa i en halvtimme sedan är det bara att kavla ut den i två lika långa stänger för att sedan dela upp dom till ca 30 bullar som du trycker ihop så att de plattas lite. 10 minuter i ugnen sen är det bra.
_____________________________
Kommentar: Grymt bröd t o m nyttigt och smarrit! Funkar bra att frysa, göra toast på och använda som hamburgerbröd. Tar lite lång tid men är faktiskt värt det. Havre är magiskt! Tänker börja använda det till fler användningområden. (haha reds. anm.)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar