söndag 12 augusti 2007

Lömska lökringar

2 personer
Tid: Kvart
_______________________
Ingredienser:
2 ganska stora lökar
Olja
5 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 krm salt
Socker efter behag, 3 krm är ungefär lagom
Ströbröd
_______________________

Blanda allt och se till att smeten blir ganska tjock så att inte det rinner bort ifrån löken. Fritera i fritös (eller oldschool-kastrull funkar också). Se till att hålla händerna i styr så det inte händer en olycka (brännskador är fula och fåniga). Bada löken och smeten i ströbröd. Servera med dressing eller dip av valfri smak.
_______________________

Kommentar: Okej, saken med att höfta salt är fan inte min starka sida. Tog alldelles för mycket så allt blev fel. Några blev dock ätbara och smakade susen. Passar jättebra som tilltugg eller till vadsomhelst.

2 kommentarer:

Eric Goesta Rosén sa...

Jävlariminlillalåda. Det var riktigt lömsk lök det här. Kan man önska mattips med mycket ost i framtida inlägg? Ost och lök är lisor för själen, vet du.

MATKÄRLEK sa...

Osten kommer att spela en stor roll i min framtida satsning.

"Hold on" som jag brukar säga, till slut ska du se att ost och lök kommer att dansa vals igen...