söndag 19 augusti 2007

Hasselbackspotatis med Sebastians bästa linsbolognese

2 personer
Tid: 40 minuter

Ingredienser:
8 potatisar
1 burk krossade tomater
1½ dl röda linser
3 dl vatten
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten burk kantareller
Salt
Soya
Socker
Ketchup
½ buljongtärning eller valfri favoritkrydda
Olja
_________________________________

Skär potatisen i tunna skivor nästan helt igenom. Ett tips är att lägga en potatis i en sked och sedan skära då slipper man råka skära igenom hela. Olja en form en aning, låt en snutt olja glida ner i skårorna och salta med förnuft. In i ugnen i 20 minuter bara. Sedan tar man ut dem och saltar ytterliggare och in i ugnen igen tills (använd gärna grillkrydda också om du har!) de har fått rätt gyllenbruna färg.

Hacka lök, vitlök och stek det tillsammans med kantarellerna. Tjoff i med krossade tomater och sedan linser och 3 dl vatten. Krydda. Klart efter tio minuter. Servera med de färska grönsaker du har (jag hade tomater).
_________________________________

Kommentar: Appropå linserna i stekpannan som den vane linskokaren säkert hajade till vid. Detta är nu så finurligt uttänkt att linserna får suga åt sig smak och vatten direkt ur stekpannan istället för att man ska behöva byta fot i väntan på att de kokar klart i en egen kastrull. Mindre disk, mindre problem och mer matkärlek helt enkelt!

2 kommentarer:

Hannes sa...

Vilken superfin sida! Som handlöst okreativ vegetarian med grava problem med näringsintaget ser jag fram emot kärleksfulla recept.

MATKÄRLEK sa...

Vad trevligt! Hoppas du får ut det mesta av våra recept och du får gärna säga till om du provar något och hur det gick! Vi älskar dig.