Tid: 30 min
Ingredienser:
5 dl vatten
6 dl couscous
½ buljongtärning
½ msk olja
1 rödlök
1 färsk broccolikvistgrej
2 tomater
2 avocados
1 liten burk hela champinjoner
1 burk kidneybönor
Grönsakskrydda
Citronpeppar
Salt
________________________________
Koka upp vattnet, oljan och buljongtärningen, ta av vattnet från plattan och lägg sedan i couscousen. Stek svampen. Hacka och koka broccolin i några minuter så att den får färg. Blanda ner svamp och broccoli i couscousen. Skär lök, tomat och avocado och blanda ner det också. Släng i bönor. Krydda. Servera med valfri dressing, om du inte gör en egen kan du köpa smarriga DRUVANS Söt fransk vinägrett. Annars passar det bra med yoghurtbaserat dressing, hovmästarsås eller liknande.
________________________________
Kommentar: En klassiker. Håller alltid. Jättebra både på buffé och som ensam huvudrätt.
Jessicas gästkocksinsats var att göra Kaffegranita. Så här såg hon ut när hon gjorde det.
4 personer
4 personer
Tid: 5 min + 20 min i frysen = 25 min
Ingredienser:
4 koppar bryggt espresso
½ kopp socker
½ tsk citronjuice
Lagom mycket glass/grädde
______________________________
Blanda ihop. Ställ in i låg form i frysen. Rör om två gånger under frystiden. Målet är liksom frappochinokonsistens.
Servera med glass eller liknande.
______________________________
Kommentar: Vi hade jordgubbssorbet till och det hade nog passat bättre med vaniljglass. Väldigt söt efterrätt och rekommenderas till dem som gillar mycket socker i kaffet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar