tisdag 21 augusti 2007

Couscoussallad och kaffegranita med gästkocken Jessica vid sleven

Jag började med lite propaganda och sen satte vi igång med käket.
3 personer
Tid: 30 min

Ingredienser:
5 dl vatten
6 dl couscous
½ buljongtärning
½ msk olja
1 rödlök
1 färsk broccolikvistgrej
2 tomater
2 avocados
1 liten burk hela champinjoner
1 burk kidneybönor
Grönsakskrydda
Citronpeppar
Salt
________________________________

Koka upp vattnet, oljan och buljongtärningen, ta av vattnet från plattan och lägg sedan i couscousen. Stek svampen. Hacka och koka broccolin i några minuter så att den får färg. Blanda ner svamp och broccoli i couscousen. Skär lök, tomat och avocado och blanda ner det också. Släng i bönor. Krydda. Servera med valfri dressing, om du inte gör en egen kan du köpa smarriga DRUVANS Söt fransk vinägrett. Annars passar det bra med yoghurtbaserat dressing, hovmästarsås eller liknande.
________________________________

Kommentar: En klassiker. Håller alltid. Jättebra både på buffé och som ensam huvudrätt.

Jessicas gästkocksinsats var att göra Kaffegranita. Så här såg hon ut när hon gjorde det.


Så här såg den ut när den var klar.

4 personer
Tid: 5 min + 20 min i frysen = 25 min
Ingredienser:
4 koppar bryggt espresso
½ kopp socker
½ tsk citronjuice
Lagom mycket glass/grädde
______________________________
Blanda ihop. Ställ in i låg form i frysen. Rör om två gånger under frystiden. Målet är liksom frappochinokonsistens.
Servera med glass eller liknande.
______________________________
Kommentar: Vi hade jordgubbssorbet till och det hade nog passat bättre med vaniljglass. Väldigt söt efterrätt och rekommenderas till dem som gillar mycket socker i kaffet.

Inga kommentarer: